Kortlægning af Verdensmålene for bæredygtig udvikling
Kortlægning af initiativer, udfordringer og potentialer for fremtidig implementering af FN's SDG 2030 agenda i Grønland
Her finder du et par indikatorer for dette mål, som det er muligt, at måle på i dag. Grønlands Statistik vil i den nærmeste fremtid offentliggøre en SDG 2030 underside til stat.gl med forskellig tilgængelig statistik af relevans for arbejdet med SDG 2030 agendaen.
Over hele landet er der taget skridt til at gøre vores planet mere bæredygtig. Se nogle af dem nedenfor og find mere i her.
Kortlægning af initiativer, udfordringer og potentialer for fremtidig implementering af FN's SDG 2030 agenda i Grønland
Avannaata Kommunia har oprettet en pulje, der støtter bæredygtige indsatser, som bidrager til FNs Verdensmål.
Avannaata Kommunia har besluttet at FN’s verdensmål for en bæredygtig udvikling skal være grundlaget for den kommende kommuneplan og bruger verdensmålene til at involvere borgerne…
Ny verdensmålsstrategi tager udgangspunkt i SDG 2030 agendaen og er med til at sikre en sammenhæng i indsatser på tværs af kommunens forvaltninger
Nordisk rapport om nordiske kommuners arbejde med verdensmålene.
Hvert verdensmål har et antal konkrete, handlingsorienterede delmål under sig.
Der hører 10 delmål til verdensmål 11 om bæredygtige byer og lokalsamfund.
Inden 2030 skal der skabes adgang for alle til sikre, tilgængelige og bæredygtige transportsystemer til en overkommelig pris, trafiksikkerheden skal forbedres bl.a. ved at udbygge den kollektive trafik med særlig hensyn til behov hos sårbare befolkningsgrupper, kvinder, børn, personer med handicap og de ældre.
Inden 2030 skal antallet af dødsfald og antallet af berørte personer samt reduktion i de direkte økonomiske tab i forhold til det globale bruttonationalprodukt, som følge af katastrofer, herunder vandrelaterede katastrofer, reduceres betydeligt med fokus på beskyttelse af de fattige og mennesker i sårbare situationer.
Inden 2020 skal der ske en betydelig stigning i antallet af byer og bosættelser, der vedtager og gennemfører integrerede politikker og planer, der stræber mod inklusion, ressourceeffektivitet, modvirkning og tilpasning til klimaændringer, modstandsdygtighed over for katastrofer, og som udvikler og gennemfører helhedsorienteret katastrofe- risikostyring på alle niveauer, i overensstemmelse med Sendai-rammen for Katastrofe- og Risikoforebyggelse (Sendai Framework for Disaster Risk Reduction 2015-2030).